top of page
Zoeken

Interieur HOTSPOT; Holy Food Market Gent

Bijgewerkt op: 1 apr. 2019

Eind vorig jaar was ik met één van mijn beste vriendinnetjes een weekendje Gent ontdekken. Een prachtige stad op een steenworp afstand (2 uur) van Schoonrewoerd. Wat het eigenlijk nog erger maakte dat we deze stad nog nooit eerder hadden bezocht, want wat een pareltje is dit!


Een heerlijke stad om uren in rond te wandelen. We hadden een fijn hotel in het centrum en liepen elke dag zo de winkelstraat in. Fijne restaurantjes, winkeltjes en leuke ontbijttentjes, maar bovenal ontdekte wij deze prachtige plek, een echte hotspot de “Holy Food Market”.

Bron: fotografie BIANC. | Herbestemming kerken


Deze prachtige plek is de 16e-eeuwse Baudelokapel aan de Gentse Ottogracht die werd omgetoverd tot deze prachtige overdekte markt met verschillende eetkraampjes. Hier worden de keukens van gehele wereld vertegenwoordigd. De Holy Food Market is geïnspireerd op de bekende voedselmarkten in Barcelona, Kopenhagen en Rotterdam. De foodhallen in Rotterdam komen je waarschijnlijk wel bekend voor of ben je misschien weleens geweest, ook een echte aanrader ;)


De Holy Food Market heeft de trend van de moderne eetzaal opnieuw uitgevonden. Door dit nieuwe concept is in de kapel nieuw leven ingeblazen en hoort hij nu onder één van de populairste culinaire bestemming in Gent.


Dat begrijp je vast meteen als je deze prachtige foto’s ziet ▼

Bron: Fotografie BIANC.

Bron: fotografie BIANC.Je wandelt de Holy Food Market binnen en je wordt meegenomen in een totaal andere wereld. Een adembenemende hal waar je je waant in jouw eigen wereld. De hal bevat 15 verschillende kraampjes, waarin ze allerlei wereldse lekkernijen bereiden. Van Japans, Thais, Russisch tot Italiaans. Of je nu kiest voor een heerlijke Italiaanse pasta of een Japanse rijstrol. Je vindt hier gegarandeerd een van je lievelingsgerechten (:


Het pand van de Holy Food Market, maakt je bezoek aan deze overdekte markt zo bijzonder. Je ziet alle oude details terug in een modern jasje en je blijft je ogen uitkijken. Je hebt vanaf de vide een prachtig uitzicht over de gehele hal en kunt er uren blijven rondlopen.

Wil je dit zelf ervaren? Bezoek Gent en ontdek alles wat deze prachtige stad te bieden heeft, maar vergeet vooral deze prachtig markthal niet!


Geniet & veel inspiratie.


Liefs,

BIANC.

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Logo BIANC
bottom of page