top of page
Zoeken

Kleur van het jaar 2019: "Living Coral"

Naast Flexa en Histor roept ook het kleureninstituut Pantone een kleur uit tot kleur van het jaar. Voor 2019 is dat de levendige maar toch zachte kleur Pantone 16-1546 Living Coral. De kleur is een reactie op alle invloeden van digitale technologie en social media.

Bron: Ninesite


“De kleur omarmt ons met warmte en biedt ons comfort en opgewektheid in onze voortdurend veranderde omgeving”.


Zo luidt de omschrijving van de kleur in het bericht op de website van het instituut. Pantone kiest de kleur van het jaar op basis van verschillende modeshows. Deze keuzes beïnvloed niet alleen de mode, maar ook het interieurbeeld voor de komende jaren.

De koraaltint symboliseert volgens Pantone: "onze aangeboren behoefte aan optimisme en vreugdevolle bezigheden’ en ‘belichaamt ons verlangen naar speelse expressie".


Als reactie op de invloed van alle digitale technologie en social media zoeken we steeds meer naar authentieke en meeslepende ervaringen om verbinding en intimiteit tussen ons als mensen mogelijk te maken.


Bron: Slate


De start van deze kleur gaat een stukje verder terug dan het jaar 2019, want al in het begin de twintigste eeuw zag je deze koraal kleur al terugkomen in de kunstwereld. In 1950 zie je de tint ook verschijnen in de modewereld en rond 1980 dook de kleur opnieuw op onder invloed van Cindy Crawford. Je kunt ook hedendaags de kleur al gespot hebben, deze was namelijk in 2016 en 2017 al te zien in de mode, maar ook in haarkleuren en in make-up. In de zomer van 2019 ga je deze kleur dan ook zeker aantreffen in de mannenmode en natuurlijk in het interieur.


Deze warme tint geeft een warm en knus gevoel aan in je interieur. De kleur wordt op meerdere manieren toegepast. Als kleur op de wand, maar ook als stofkleur voor de bank, fauteuils of kussens. Je kunt de kleur in verschillende interieur stijlen kwijt. Scandinavisch tussen allerlei wit en houttinten. In een industrieel interieur in combinatie met stalen deuren en zwarte details, of juist in een landelijk interieur gecombineerd met kant en steigerhout.

Bron: Zuiver | Loaf | Styled Staged & Sold


Deze kleur past in ieder interieur, maar is wel een tint waar je van moet houden. In een mannen huishouden hoef je met deze vrolijke kleur niet aan te komen. Bovendien hoeft de kleur Living Coral ook niet de boventoon te voeren in je interieur, maar is hij juist prachtig als detail of accentkleur.


Geen idee hoe je deze prachtige trendkleur kan toepassen in jouw interieur?

Ik help je graag!


Veel inspiratie

& liefs

BIANC.

79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Logo BIANC
bottom of page