top of page
Zoeken

TRENDS; gespot in Milaan

Salon del Mobile in Milaan is DE interieurbeurs onder de interieurbeurzen in Europa. Als stylist kan je deze beurs eigenlijk met geen enkele reden overslaan. Tijdens de Salone del Mobile presenteren alle groten merken de nieuwste collecties. Niet alleen de beurs is een “must” om te bezoeken, maar ook het centrum van de stad Milaan transformeert in een bron van inspiratie met verschillende showrooms en installaties in de stad.

Foto BIANC. | diverse showrooms centrum Milaan


Dit jaar was dit inspirerende event van maandag 8 april tot zondag 14 april. Ik bezocht de stad en beurs van donderdag tot en met zondag, 4 dagen volgepland met het bekijken van de beurs, de verschillende showrooms en installaties. Het lijkt tijd genoeg, maar stiekem kwamen we toch nog tijd te kort ;)


Op donderdag bezochtte we de eerste showrooms in het centrum zelf. Merken als B&B Italia, Deparova en Flos kwamen voorbij. De showroom van Deparova was misschien wel te mooi, waardoor we er uren in rond bleven dwalen, of waren het toch die zware rugzakken .. ;)


Foto BIANC. | showroom Deparova


Tijdens ons bezoek aan het beursgebouw zelf op vrijdag, waar de Salone del Mobile plaats vond werden de trendkleuren nog veel duidelijker zichtbaar:


"Zachte pastellen in combinatie met warme oranje en bordeaux rode tinten".


Foto BIANC. | stand CC Tapis, Louis Polsen en Muuto


Op de beurs bezochte we stands van onder andere: CC Tapis, Anour, String, Louis Polsen, Carl Hansen, Kvadrat, Vitra, Flos, Muuto, Fritz Hansen, Minotti en Flexform.


Op zaterdag kon onze inspiratietour natuurlijk de showroom van het merk MOOOI niet overslaan; prachtige nieuwe bank genaamd BBF en de complete behangcollectie in samenwerking met Arte werd gepresenteerd:

Foto BIANC. | showroom MOOOI


Ook de showroom van Tom Dixion was adembenemend. Gevestigd in een winkelpand kwamen zijn ontwerpen nog veel beter tot zijn recht:


Foto BIANC. | presentatie Tom Dixon


Naast de prachtige showrooms waren ook de diverse installaties van merken indrukwekkend en inspirerend, zoals deze prachtige samenwerking tussen COS en Arthur Mamou-Mani:


Foto BIANC. | Installatie samenwerking COS en Arthur Mamou-Mani


En als kers op de taart ontdekte we deze prachtige tentoonstelling van kunstenaar Carlos Amorales in het Fondazione Adolfo Pini midden in het centrum van Milaan nam een zwerm van 15.000 zwarte vlinders neem het gebouw over. Van de ingangstrap tot nieuwe ruimtes van het gebouw.


Foto BIANC. | tentoonstelling Carlos Amorales in Fondazione Adolfo Pini


De zwarte vlinders zijn een deel van de tentoonstelling "het vervloekte uur" van Amorales. Zijn vlinders staan symbool voor het menselijk geweld tegen andere mensen. Het soort geweld wat diep van binnen komt en opeens kan exploderen. Een duister gedachte wat op een prachtige en indrukkende manier is weergeven.


Kortom een miniweek vol inspiratie en waar je met meer dan 500 foto's geïnspireerd en voldaan van terug komt. Vol met nieuwe ideeën weer aan de slag met de mooiste opdrachten en ontwerpen.


De Salone del Mobile 2020 staat alweer gepland: van maandag 21 tot en met zondag 26 april 2020 kan je dit inspirerende event bezoeken, zie ik je volgend jaar?


Veel inspiratie,

& liefs

BIANC.

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Logo BIANC
bottom of page