top of page
Zoeken

TRENDS; Tranquil Dawn, DE trendkleur van 2020

2020, een nieuw jaar, een nieuw decennium gaat van start. De wereld om ons heen wordt steeds hectischer en digitaler. We krijgen steeds meer behoefte aan bezinnen en hartelijkheid. De kleurexperts van Flexa hebben zich daarop laten inspireren door de kleuren van het ochtendlicht. De verwijzing naar rust heeft de nieuwe kleurtint Tranquil Dawn ontwikkeld.

Elk jaar komen de Flexa-kleurspecialisten van het Global Aesthetic Center bij elkaar om de nieuwste wereldwijde trends te bespreken. Daarmee maken zijn een vertaalslag naar de hoofdkleur voor 2020. Vanuit deze kleur van het jaar worden er vervolgens vier prachtige en zeer verschillende paletten en met sfeer en stijl gecreëerd. Ieder zou zich thuis moeten voelen in één van de paletten.


De vier kleurpaletten: ‘ A home for creativity’, ‘ A home for care’, ‘ A home for play’ en ‘ A home for meaning’ geven inspiratie hoe je de kleur van het jaar in huis kan toepassen. Het lichte van Tranquil Dawn zorgt ervoor dat de kleur in alle vier de trendpaletten op verschillende manieren een rol speelt. De manier van toepassen is maar net waar de bewoner behoefte aan heeft of wat diegene wil uitstralen. Elk palet bestaat uit verschillende kleuren die makkelijk te combineren zijn in elke woonstijl.


In opdracht van Reder Project Nederland B.V. creëerde ik een totaalinrichting voor een nieuwbouw zorgcomplex in Scheemda. De trendkleur van het jaar was de inspiratie voor de totaalinrichting. Het zorgcomplex heeft een oost en een westzijde. Perfect om twee van de vier paletten te kunnen gebruiken voor het inrichtingsvoorstel.


Westzijde: ‘ A home for care’

Dit kleurenpalet voelt als een zachte deken om je heen. De basis van dit palet bestaat uit pastellen en naturellen, met de trendkleur van 2019 “Spiced Honey” als warme aanvulling. Een fijn palet voor in een zorginstelling. De bewoners op leeftijd kunnen een aangename en warme sfeer om zich heen goed gebruiken. Een rustig pallet waar je warm en welkom voelt.


Oostzijde: ‘ A home for meaning’

Een minimalistisch maar menselijk gevoel krijg je bij dit kleurenpalet.

Dit palet creëert een ruimte van comfort met een in de hoogrol een groot gevoel voor kalmte. Het kleurpalet bestaat uit verschillende lichte grijzen met twee zwaardere bijna zwarten. Rechte lijnen en functionele vormen worden aangevuld met tactiele materialen zoals linnen en hout. Dit palet geeft de bewoner een stukje rust terug, ze kunnen hier ontspannen en worden door de ruimte niet overprikkeld.


Tranquil Dawn een veelzijdige kleur, waar je alle kanten mee op kunt. Wil jij deze kleur toepassen in je interieur, maar geen idee hoe? Ik help je graag.


Veel inspiratie,

& liefs

BIANC.

78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Logo BIANC
bottom of page