top of page
Zoeken

van INSPIRATIE tot REALISATIE

Bijgewerkt op: 27 feb. 2019

Een aantal weken geleden nam een klant contact met mij op met de vraag of ik haar kon helpen bij een muurschildering op de zolderkamer van haar woning. De kamer was haar slaapkamer en ze wilde iets met de muur doen, maar allesbehalve helemaal schilderen. Ze was geïnspireerd geraakt door mijn blog: De creatieve mogelijkheden van het schilderen van je muur! :). Ze had zelfs een afbeelding uit de blog gekozen als inspiratiebeeld voor haar eigen muur.

Bron: Remade with Love | Ontwerp BIANC. – IPad | Fotografie BIANC.


Het inspiratiebeeld was niet 1 op 1 te vertalen naar haar eigen muur. De desbetreffende muur liep door tot in de nok van het huis en de vorm zou daardoor niet tot zijn recht komen. Op de IPad ter plekke een nieuw ontwerp gemaakt en na een hele enthousiast reactie ook ter uitvoering gebracht. De kleur Parralel van Histor uitgezocht voor het vlak en aan de slag gegaan. Het resultaat spreekt en straalt rust uit. Een heel tevreden klant, dus een zeer geslaagde klus. Erg leuk om te zien dat het uitbrengen van een blog voor nieuwe opdrachten zorgt en hele blije klanten!

Bron: Fotografie BIANC.


Zelf ook een saaie wand in je interieur waar je wel iets anders mee wil dan helemaal schilderen of een effen behang; volg dit stappenplan en je saaie muren zijn verleden tijd!


Stap 1: Tape met schilders tape de vorm of het vlak dat je wilt schilderen op je muur. Druk je tape stevig aan, zodat de verf geen kans krijgt om eronderdoor te lopen. Zo krijg je strakke lijnen en ziet je resultaat er veel mooier uit!


Let op; teken de vorm of het vlak niet af met potlood, door het grafiet uit potlood blijf je snel de lijnen door de verf heen zien.


Stap 2: Dek je vloer af met plastic en kranten. Open het blik van de gewenste kleur verf, roer de verf goed door en zorg ervoor dat je kwast, roller en rollerbakje vast klaar staan.


Stap 3: Voorzie je kleurvlak of vorm van de eerste laag verf en laat deze goed drogen.


Stap 4: Voor een diepere kleur en een goede dekking op je muur is het belangrijk om het kleurvlak twee keer te schilderen.


Stap 5: Verwijder direct na de tweede laag schilderen het schilders tape, laat je verf goed drogen en geniet van het resultaat!


Stap 6: Mocht je ervoor kiezen om meerdere kleurvlakken of een patroon op je wand te schilderen herhaal dan alle stappen van het eerste kleurvlak en je creëert je eigen muurschildering.<- dit is het eindresultaat van de muurschildering op de zolderkamer in Leerdam.


Een kleine handeling met een groots resultaat :)
Bron: Fotografie BIANC.Voor meer inspiratie en voorbeelden van prachtige muurschilderingen en kleurvlakken, lees dan ook mijn blog: De creatieve mogelijkheden van het schilderen van je muur! :)


Hulp nodig bij het bedenken van een toffe plek voor een kleurvlak of hulp nodig bij de uitvoering? Ik help je graag!


Liefs,

BIANC.

162 weergaven0 opmerkingen
Logo BIANC
bottom of page